Forskningsresultater og
egne forsøg med Agromarin gødning

Resultater med Agromarin gødning

Ny test fra august 2020

Billedet viser forspiring med og uden Agromarin gødning.
Til venstre ses forspiring med Agromarin gødning.

Optimale vækstforhold med Agromarin

Salat plantet 1. august 2020 med Agromarin gødning.
Efter kun 4 uger var de klar til høst.

Klar til høst

Salat plantet 1. august 2020 med Agromarin.
Efter kun 4 uger var de klar til høst.

Virkelig god holdbarhed

Billedet viser et salathoved efter 18 dage i køleskab ved 5 grader C. Meget tilfredsstillende resultat.

Længere holdbarhed giver flere salgsdage/hyldeliv.

Græs gødet med Agromarin

Billedet viser en firkant gødet med Agromarin.
Græsset vokser hurtigere og tåler bedre tørkeperioder.

Lad os fange CO2’en.

Verifiserede resultater

Salathovedet til venstre er dyrket med Agromarin gødning.
Det er både større og i en bedre kvalitet.

Forsøgetsresultatet for salat viser 22% mere klorofyl og 40% større tilvækst.

Kvithamar Forsøgsstation, Norge

Thorbjørn Kristensen og Seniorforsker Rolf Nestby fra Bioforsk gennemgår resultatet af et testforsøg.

Forsøg foretaget af Bioforsk afdeling Kvithamar viser, at det er muligt at øge udbyttet i en økologisk produktion med op til 40% ved hjælp af Agromarin gødning. (Forsøget blev udført på kartoffel og gulerod).

Labnett AS, Norge

Ved et forsøg i Norge har man sammenlignet næringsindholdet i rødbeder, grønkål og kartofler dyrket med Agromarin gødning med madvaretabeller fra USA, Sverige og Norge.

  • Rødbeder
  • Grønkål
  • Kartoffel

Mikromineraler: jern, sink og kobber
Makromineraler: kalsium, kalium, fosfor og magnesium

Magnesium

Zink

Kalsuim

Kalsium

Jern

Højere høstpotentiale ved brug af Agromarin gødning i økologisk produktion

  • Hjulafstand traktor = 160 cm
  • AF = Agromarin Fertilizer (Gødning)
  • K = Konventionel produktion
  • Ø = Økologisk produktion
  AF
Mængde pr. meter/række
2 rækker =
12500 m /ha
3 rækker =
18750 m /ha
4 rækker =
25000 m /ha
K
Mængde pr. ha
Ø
Mængde pr. ha
Gulerødder 3,9 kg 48750 kg 73120 kg 97500 kg 31820 kg 23000 kg
Løg 2,3 kg 28750 kg 43120 kg 57500 kg 26470 kg 20000 kg
Porrer 3,8 kg 47500 kg 71250 kg 95000 kg 20120 kg 18500 kg
Salat 22% mere klorofyl – 40% bedre tilvækst  – sammenlignet med konventionel produktion

Høsttal er hentet fra https://www.ssb.no/jord-skog-jakt-og-fiskeri/statistikker/hagebruk

Høsttal er pr. hektar (ha).

Egne forsøg med salat, gulerødder, løg og porre

Grønsager dyrket med Agromarin gødning viser at kvalitet og høstmængde er fuldt på højde med konventionel produktion dyrket med NPK.

Dvs. at økologisk produktion kan øges med ca. < 40 %.

Gulrødder
3,960 kg pr. meter række (33 stk. pr. m. – 120 gr. pr. stk.)

Løg
2,323 kg pr. meter række (10 stk. pr. m. – 232 gr. pr. stk.)

Porre
3,755 kg pr. meter række (8 stk. pr. m. – 469 gr. pr. stk.)

Plantekulturer gødet med Agromarin Gødning giver en høstmængde på niveau eller bedre end konventionel produktion, som er gødet med kunstgødning NPK.

Egne forsøg

Kartoffelskræl

Egne forsøg

Oxidationshastighed for en kartoffel dyrket med Agromarin gødning og en konventionel dyrket kartoffel.

Oxidationshastighed for gulerodsjuice

Egne forsøg med jordbær

Jordbær dyrket med Agromarin gødning

Jordbær, Korona

  • Op til 3 døgns længere holdbarhed end konventionel dyrket jordbær.
  • Jordbærene mistede ikke saften ved smitte af gråskimmel.
  • Jordbærene holdt til en transport over 900 km.

Egne forsøg med roser

Roser dyrket med Agromarin gødning

Potteroser/sommerblomster

  • Kortere internodier
  • Flere blomster
  • Stærkere farve
  • Længere holdbarhed
  • Julestjerne: ingen rodsygdomme
  • Meget grøn bladfarve

AGROFERTIL INTERNATIONAL - Bøgetvej 138 - 4913 Horslunde - Danmark

Partners