Forskningsresultater og
egne forsøg med Agromarin gødning

Nye test fra august 2020

Billedet viser forspiring med og uden Agromarin gødning.
Til venstre ses forspiring med Agromarin gødning.

Optimale vækstforhold med Agromarin

Salat plantet 1. august 2020 med Agromarin gødning. Efter kun 4 uger var de klar til høst.

Salat plantet 1. august 2020 med Agromarin. Efter kun 4 uger var de klar til høst.

Rødbeder sået 1. aug. – kunne høstes efter 6 uger uden brug af vand.

Virkelig god holdbarhed

Billedet viser et salathoved efter 18 dage i køleskab ved 5 grader C. Meget tilfredsstillende resultat.

Længere holdbarhed giver flere salgsdage/hyldeliv.

Græs og Agromarin gødning

Billedet viser en firkant gødet med Agromarin Gødning.
Græsset voksede hurtigere og tålte bedre tørkeperioder.

Lad os fange CO2’en.

Verifiserede resultater

Salathovedet til venstre er dyrket med Agromarin gødning.
Det er både større og i en bedre kvalitet.

Kvithamar Forsøgsstation, Norge

Thorbjørn Kristensen og en bioforsker fra Kvithamar gennemgår resultatet af forsøget.

Labnett AS, Norge

  • Rødbede
  • Kartoffel
  • Grønkål

Mikromineraler: jern, sink og kobber
Makromineraler: kalsium, kalium, fosfor og magnesium

Næringsindholdet i rødbeder, grønkål og kartofler dyrket med Agromarin gødning ved et forsøg i Norge, er her sammenlignet med madvaretabeller fra USA, Sverige og Norge.

 

Analyse af rødbeder i 2018

 

Produktet indeholder

  • B12
  • JOD
  • SELEN

Høstpotentiale ved brug af Agromarin gødning i økologisk produktion

  • Hjulafstand traktor = 160 cm
  • AF = Agromarin Fertilizer (Gødning)
  • K = Konventionel produktion
  • Ø = Økologisk produktion
AF
Mængde pr. meter/række
2 rækker =
1250 m /daa
3 rækker =
1875 m /daa
4 rækker =
2500 m /daa
K
Mængde pr. daa
Ø
Mængde pr. daa
Gulerødder 3,9 kg 4.875 kg 7.312 kg 9.750 kg 3.182 kg 2.300 kg
Løg 2,3 kg 2.875 kg 4.312 kg 5.750 kg 2.647 kg 2.000 kg
Porrer 3,8 kg 4.750 kg 7.125 kg 9.500 kg 2.012 kg 1.850 kg
Salat 22% mere klorofyl – 40% bedre tilvækst  – sammenlignet med konventionel produktion

Høsttal er hentet fra https://www.ssb.no/jord-skog-jakt-og-fiskeri/statistikker/hagebruk

Høsttal er pr. daa.
Mængde pr. hektar = daa x 10

Egne forsøg med salat, gulerødder, løg og porre

Grønsager dyrket med Agromarin gødning viser at kvalitet og høstmængde er fuldt på højde med konventionel produktion dyrket med NPK.

Dvs. at den økologiske produktion kan øges med op til 40 %.

Gulrødder
3,960 kg pr. meter række (33 stk. pr. m. – 120 gr. pr. stk.)

Løg
2,323 kg pr. meter række (10 stk. pr. m. – 232 gr. pr. stk.)

Porre
3,755 kg pr. meter række (8 stk. pr. m. – 469 gr. pr. stk.)

Plantekulturer gødet med Agromarin gødning giver en høstmængde på niveau eller bedre end konventionel produktion, som er gødet med kunstgødning NPK.

Egne forsøg

Kartoffelskræl

Egne forsøg

Oxidationshastighed for en kartoffel dyrket med Agromarin gødning og en konventionel dyrket kartoffel.

Oxidationshastighed for gulerodsjuice

Egne forsøg med jordbær

Jordbær dyrket med Agromarin gødning

Jordbær, Korona

  • Op til 3 døgns længere holdbarhed end konventionel dyrket jordbær.
  • Jordbærene mistede ikke saften ved smitte af gråskimmel.
  • Jordbærene holdt til en transport over 900 km.

Egne forsøg med roser

Roser dyrket med Agromarin gødning

Potteroser/sommerblomster

  • Kortere internodier
  • Flere blomster
  • Stærkere farve
  • Længere holdbarhed
  • Julestjerne: ingen rodsygdomme
  • Meget grøn bladfarve

AGROFERTIL INTERNATIONAL - Bøgetvej 138 - 4913 Horslunde - Danmark

Partners